Lead generation

lead generation
Daar waar er vroeger een onderaanbod van informatie was, is er tegenwoordig eerder een overaanbod van informatie (ruis). Dit samen met het steeds veranderende aankoopproces maakt dat marketeers op zoek zijn naar nieuwe manieren om potentiële kopers te bereiken of gevonden te worden tussen alle ruis. Een alternatief voor massaal adverteren (e-mail blasts, bannering, …) is het juist heel gericht op zoek gaan naar uw potentiële klanten (leads). Het is hierbij van levensbelang om uw klanten te zoeken daar waar ze zich verborgen houden, en daar kan Minoc u bij helpen.

Relevantie en vertrouwen: de basis voor lead generation

Minoc legt al sinds haar start de focus op kwalitatieve content. Op onze verschillende sites weten we een specifiek publiek aan te trekken met onze multimedia-, business- en ICT-content. Voor deze bezoekers zijn onze merken een uiterst relevante bron. Dat bewijzen bijvoorbeeld onze nieuwsbrieven, die een openingsrate halen van 30% tot 60% (in vergelijking met marktgemiddeldes van ongeveer 10%).

We geloven sterk in het aanbieden van de juiste content (white papers/video’s/…) aan de juiste doelgroep, binnen de juiste redactionele omgeving. Door uw content binnen deze relevante omgeving op de juiste plaats te situeren verhogen we de kans op actie en conversie.

Lead generation bij Minoc – een uniek model

Het basis lead generation-model focust zich op het aanbieden van uw kwalitatieve (gated) content op onze sites. Gated content wil zeggen dat geïnteresseerden eerst hun gegevens achter dienen te laten alvorens ze toegang krijgen tot deze content. Deze gegevens worden dan, na toestemming van de geïnteresseerden, met u gedeeld. Op deze manier krijgt u een complete lijst met geïnteresseerden en potentiële kopers van uw product.

Belangrijk hierbij is dat de kwaliteit van de content grote invloed heeft op het resultaat van de campagne en daarmee de kwaliteit van de leads. De content moet probleem- en oplossingsgericht zijn. Een productfolder of flyer is dus niet gewenst en zal minder goede resultaten behalen.

Het unieke en onderscheidende aan dit model is de samenwerking tussen pull en push lead generation die Minoc vanwege haar grote bereik als geen ander kan inzetten.

Pull: De (gated) content wordt redactioneel verspreid via de homepages, topic centers en nieuwsbrieven van TechPulse, SmartBiz en Shopfacts. Van daaruit worden de lezers gestuurd naar de landingspagina waar zij hun gegevens achter laten.

Push: De lezers worden via (gerichte) dedicated mails en banners actief benaderd om de (gated) content te downloaden. Zij worden van daaruit gestuurd naar de landingspagina waar zij hun gegevens achter laten.

Dit basismodel dient als ijkpunt en kan indien gewenst op maat worden uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan performance based-modellen of modellen waarbij we uw reclameboodschap realtime naar de leads toesturen, om zo uw conversie te optimaliseren.

Meer informatie over lead generation?

Wij helpen je graag verder

Neem contact op met ons via onderstaand formulier

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Enkele klanten waar wij mee samenwerken: