shootminoc

Het lijfblad voor fotografen

Fotograferen zit in de lift. De digitale reflexcamera heeft een nieuwe generatie warm gemaakt voor de creatieve mogelijkheden van fotografie. Shoot begeleidt de actieve fotograaf en wil hem of haar stimuleren om meer en beter te fotograferen. Shoot onderscheidt zich door een praktijkgerichte aanpak. De missie van het blad is van elke lezer een betere fotograaf te maken. Daarbij kiezen we niet voor ellenlange theoretische beschouwingen, maar voor realistische onderwerpen. Ervaren fotografen die bekend staan als de top in hun gebied, delen in Shoot hun kennis. Een begrijpelijke uitleg en praktische tips helpen onze lezers om betere foto’s te maken. Van glamourportret tot culinaire foto, van reisreportage tot concertshot.

Shoot maakt het verschil door liefde voor het beeld. Portfolio’s en interviews verkennen het werk van topfotografen. Een column in elk nummer staat stil bij één spraakmakende foto.

Shoot kiest voor een lokale inbedding.

Het magazine wijst zijn lezers de weg naar de mooiste fotolocaties in België en de buurlanden. Onze fotografen kennen hun streek op hun duim­pje, en laten de lezer ontdekken dat je de mooiste foto’s vaak gewoon in de buurt maakt. Natuurlijk laten we de lezer ook meedromen van mooie exotische bestemmingen.

Shoot gaat voluit voor praktische tests.

Camera’s, objectieven en accessoires worden steeds in het veld uitgeprobeerd, zodat we de lezer een onderbouwd en gebalanceerd oordeel over nieuwe producten kunnen bieden. Sinds 2012 is Shoot lid van EISA, de Europese vereniging van toonaangevende magazines over foto, video en home entertainment.

Doelgroep

De ijkpersoon van Shoot is tussen 25 en 64 jaar, hoog opgeleid, professioneel actief met een gemid­deld tot hoog inkomen en een brede interesse in fotografie, toerisme, muziek, cultuur, internet en computers. Hij of zij is amateurfotograaf met de am­bitie om kwalitatief hoogstaande foto’s te maken, of beroepsfotograaf. Zijn/haar toestel, of geplande aankoop, is een digitale reflexcamera of systeem­camera, waarvoor hij of zij in de toekomst diverse uitbreidingen en accessoires zal aanschaffen.

De lezer van Shoot is niet noodzakelijk erg technisch onderlegd, maar wil wel investeren in zijn of haar hobby en is hiervoor op zoek naar een duidelijke en betrouwbare bron van informatie.

Praktisch

Shoot verschijnt acht maal per jaar. De zes gewone nummers bevatten de vertrouwde mix van portfo­lio’s, praktijkstukken en tests. Twee themanummers (voor- en najaar) diepen telkens één onderwerp uit. Online kan de lezer terecht op www.shoot.be en www.belgiumdigital.com, de grootste Vlaamse community voor amateurfotografen. Shoot heeft ook meer dan actieve 4.400 fans op Facebook

Shoot

Website

Bekijk de website hier

Mediakit

Vul hieronder je gegevens in om de mediakit te downloaden

Voornaam*

Achternaam*

Bedrijfsnaam*

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Redactionele kalender

Bekijk de redactionele kalender hier

Contact

  • +32 (0) 14 46 23 00