Twinkle 1

Digital Commerce

E-commerce (of breder: digital commerce) heeft de laatste tijd over de hele wereld, en zeker ook in België een gigantische groei gekend. Zowel in het b2b- als b2c-segment is het online verhandelen van goederen en diensten niet meer weg te denken. Twinkle vertaalt de snelheid en diversiteit van de digital commerce branche in een tijdschrift dat ertoe doet. De belangrijkste aspecten van de dagelijkse praktijk worden snel en zeer leesbaar aangeboden. Praktische tips, cases, research, cijfers, grafieken en nieuws op het gebied van:

  • Marketing
  • Betalingsverkeer & domiciliëringen
  • Customer contact
  • Distributie
  • Onderzoek en cijfers
  • Techniek
  • Wetgeving

Doelgroep

Er zijn veel nieuwe toetreders in de digital commerce branche. Dit is bovendien de snelst groeiende sector van de Belgische economie. Twinkle richt zich op de managers, professionals en zaakvoerders in de markt van verkoop op afstand (aan consumenten). We onderscheiden drie doelgroepen: online retailers, fysieke retailers die online willen gaan en merken (zoals Nike, Adidas) die het online kanaal inzetten. De redactionele formule is erop gericht alle partijen (ondernemers, toeleveranciers, maar ook de politieke en beïnvloeders van de branche) te voorzien van praktische, direct toepasbare informatie. Daarmee behoren de directie en marketeers van deze branche allemaal tot de doelgroep van Twinkle.

Agenda

27 april – Twinkle Magazine #7: LOGISTIEK

We brengen een uitgebreid verslag van het Twinkle seminar rond logistiek en e-commerce. We delen de adviezen van experts en webshops als het gaat over customer satisfaction naar aanleiding van logistiek, en presenteren daarnaast de resultaten van een eigen marktonderzoek bij consumenten over hun verwachtingen hierrond.

 

29 juni – Twinkle Magazine #8: INTERNETKASSA’S

In dit nummer brengen we een special rond internetkassa’s waarin we volgende vragen gaan beantwoorden: welke betaalmethodes moet je (zeker) aanbieden op je Belgische webshop? Wat met buitenlandse kopers? Hoe onderscheiden de payment service providers zich van elkaar, zowel qua aangeboden diensten, securitymaatregelen als prijszetting? En wat zijn de best practices bij het kiezen en implementeren van een internetkassa?

 

14 september – Twinkle Magazine #9: OMNICHANNEL

Omnichannel denken is dé manier om je omzet te maximaliseren. Twinkle draagt  tools, tactieken en cases aan over hoe omnichannel in de praktijk succesvol toe passen.  Tevens vind je in dit nummer een verslag van het Twinkle event rond omnichannel.

 

26 oktober – Twinkle Magazine #10: MARKETING

Een fantastische webshop is niets zonder bezoekers. Hoe trek je (veel) volk naar je online winkel én zorg je ervoor dat zoveel mogelijk bezoekers geconverteerd worden tot koper? Marketing speelt een niet te onderschatten rol daarbij, en daar gaan we in dit nummer dieper op in.

 

7 december – Twinkle Magazine #11:  JAARBOEK

Twinkle-belgium_rode tag

Website

Bekijk de website hier

Mediakit

Vul hieronder je gegevens in om de mediakit te downloaden

Voornaam*

Achternaam*

Bedrijfsnaam*

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Contact

  • +32 (0) 14 46 23 00